Proiect descentralizat – Clujul a primit acordul Ministerului Transporturilor și al CNAIR pentru realizarea Centurii Metropolitane

Municipalitatea a primit acordul Ministerului Transporturilor și al CNAIR pentru realizarea la nivel local a proiectului Centurii Metropolitane.

“Am primit acordul Ministerului Transporturilor și al Companiei de drumuri și poduri, CNAIR, pentru a descentraliza implementarea proiectului Centurii Metropolitane. Partea de implementare ni se va acorda nouă, prin asociere cu comunele Florești, Baciu și Apahida. Decizia de asociere este necesară pentru ca în ședința de la Ministerul Transporturilor de luna aceasta să avem aceste hotărâri adoptate”, a spus Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu local de astăzi, 05 decembrie.

Consilierii locali au aprobat proiectul HCL privind aprobarea încheierii Acordului de Asociere între unitatea administrativ-teritorială Municipiul Cluj-Napoca și unitățile administrativ-teritoriale Florești, Baciu și Apahida în vederea continuării parteneriatului încheiat pentru realizarea obiectivului „Drum TransRegio Feleac TR35, Etapa I-Centura Metropolitană TR35 și Drumuri de legătură”, în cadrul Programului Operațional de Transport (POT) 2021-2027, Faza 1 – Centura Metropolitană TR35.

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat de către Guvern, în 2 etape. Are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.5 miliarde de euro