Primul Centru de Tratare de Adicţii din România se face la Cluj: Este în etapa de elaborare a PUZ-ului

Centrul de Tratare de Adicţii, un proiect inițiat de Primăria Cluj-Napoca, este în etapa de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, a transmis Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, acest centru va oferi îngrijire și sprijin pentru cei afectați de dependențe, fie că este vorba de droguri, alcool sau consum excesiv de alimente.

“Centrul va fi amenajat pe Valea Gârbăului. Pe lângă cei 10.000 de metri pătraţi avem şi o rezervă de 4000 de metri pătraţi pentru extindere dacă va fi nevoie. Discutăm de o zonă pitorească. Am dat avizul pentru elaborarea PUZ-ului.

Cu o capacitate de 60 de locuri, 30 pentru adulți și 30 pentru minori, centrul va fi dotat cu facilități moderne și va oferi servicii personalizate pentru fiecare persoană care are nevoie de ajutor.

Centrul va beneficia de spaţii special amenajate pentru luat masa, pentru activități sportive, zone de relaxare și locuri speciale pentru vizitele din partea familiei și prietenilor. Toate acestea vor contribui la un proces mai rapid de vindecare și recuperare a celor care se vor afla aici”, a declarat Tarcea.