Peste 20 de noi autorizații de taxi pentru autovehicule electrice, la Cluj-Napoca. Boc: Direcția «verde» este clară pentru municipalitate

Primarul Emil Boc a anunțat că a fost atribuit un număr de 27 de noi autorizații pentru taxiurile electrice din Cluj-Napoca.

“Ca urmare a procedurii de atribuire în gestiune delegată a executării serviciului de transport în regim de taxi pentru autovehicule electrice, Primăria Cluj-Napoca a atribuit în acest an - în două etape - 51 autorizații de taxi emise exclusiv pentru mașini electrice: 24 în prima etapă și restul de 27 la reluarea procedurii”, a scris pe Facebook primarul Emil Boc.

El a scris că, studiul de specialitate elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că pentru perioada 2020-2025 este necesară creșterea la 2500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații „verzi” - autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice - ca măsură de reducere a poluării și a emisiilor de carbon din municipiu.

“Direcția „verde” este clară pentru municipalitate, iar componenta de mobilitate urbană este parte integrantă în dezvoltarea durabilă a orașului. Dintre prioritățile municipalității în acest domeniu amintesc:

- modernizarea transportului public

- implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă: crearea de noi piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun, infrastructură pentru vehicule electrice

- politici publice locale: extinderea programului de transport dedicat pentru elevii clujeni, gratuități pentru transportul elevilor și al pensionarilor”, a mai scris Boc.