Peste 140 de noi aparaturi şi echipamente în dotarea UPU a Spitalului de Copii din Cluj

Consiliul Județean Cluj a hotărât, în cadrul ședinței ordinare din data de 27 iulie, darea în administrarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj a 144 de noi aparaturi şi sisteme de echipamente de ultimă generaţie.

Ele au fost achiziționate în cadrul unui proiect european câștigat de Consiliul Județean Cluj și care a vizat dotarea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Echipamentele, a căror valoare de inventar se cifrează la peste 1.620.000 lei, au fost deja livrate unității medicale.

Printre cele mai importante și mai costisitoare aparate și echipamente medicale achiziționate de Consiliul Județean Cluj prin proiect, amintim: un aparat de hemoleucogramă, un aparat pentru determinarea parametrilor Astrup (gazometrie sanguină și ioni), un aparat pentru detectarea markerilor cardiaci și sepsis, cinci paturi de terapie intensivă, un sistem de monitorizare video a activității medicale cu 10 camere video.

“Noile aparaturi se află deja în exploatarea personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul UPU Pediatrie de pe Calea Moţilor. Ele aduc un plus de acurateţe actului medical prestat aici şi contribuie la creşterea calităţii diagnosticului şi a tratamentului pentru copiii care ajung aici”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.