Pensionarii din Cluj-Napoca își pot face abonamente pentru transportul în comun pe 2024

Primăria continuă politica de susținere a transportului gratuit pentru pensionari, persoane vârstnice și cetățeni de onoare, ca formă de respect pentru contribuția adusă la dezvoltarea orașului și pentru a încuraja mobilitatea alternativă la mașină.

Începând cu data de 8 noiembrie, pensionarii, persoanele vârstnice (care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei) și cetățenii de onoare cu domiciliul în Cluj-Napoca care au deja carduri de transport în comun pot să își înnoiască abonamentele gratuite la transportul public pentru anul 2024 la unul dintre cele 11 centre de vânzare carduri ale CTP Cluj-Napoca - lista locațiilor, mai jos. De asemenea, în perioada 1-31 decembrie, cardurile se vor putea reîncărca și la cele 61 de automate ale Companiei de Transport amplasate în spațiul public în toate cartierele.

Persoanele care se încadrează în criteriile menționate, dar nu au încă un card de transport CTP, pot solicita emiterea cardului începând cu data de 8.11.2023 la centrele de vânzare carduri, fiind astfel asigurată gratuitatea la transportul în comun din Cluj-Napoca pentru 2024. Emiterea primului card se face pe loc, gratuit.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca asigură transport gratuit pentru elevi și studenți, în condițiile legii.

Mai multe informații:

Lista centrelor de vânzare carduri ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca:

- CTP Carduri Opera - stația Opera, P-ța Ștefan cel Mare nr. 16-17

- Primăria centrală - str. Moților nr. 7

- Memorandumului Sud - stația Memorandumului

- CTP Carduri Bld. 21 Decembrie - bld. 21 Decembrie 1989 nr. 79A

- CTP Carduri Arte Plastice - stația Arte Plastice, str. Aurel Vlaicu nr. 3

- CTP Carduri Minerva - stația Minerva, în spate la McDonald’s

- CTP Carduri Bucium - stația Bucium

- Primăria Zorilor - str. Louis Pasteur nr. 60

- Primăria Grigorescu - str. Alexandru Vlahuță nr. 46-47

- CTP Carduri P-ța 1 Mai - stația Piața 1 Mai, P-ța Mai nr. 4

- CTP Carduri P-ța Gării Sud - stația Piața Gării Sud (liniile 3, 5, 9, 35), P-ța Gării nr. 3

Se acordă abonamente astfel:

1. Abonament gratuit pentru toate liniile pentru:

a) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt de până la 2.500 lei

b) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei

c) cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

2. Abonament gratuit pe o linie pentru: persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionare ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt cuprinse între 2.501 lei și 2.750 lei.

- Pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate care au dreptul în afara pensiei la indemnizație pentru însoțitor în cuantum fix (care se regăsește pe cuponul de pensie în expresia „S. fixă” = Sumă fixă), se vor lua în considerare doar veniturile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „pensie” (conform prevederilor art. 77 alin. (1) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare) și nu veniturile înregistrate la rubrica „Total drepturi”.

Documente necesare la centrele de vânzare carduri:

- cardul de transport emis în anii anteriori

- carte de identitate în original - domiciliul în Cluj-Napoca

- pentru pensionarii cu vârstă sub 70 ani: cupon de pensie sau decizia de pensionare din luna curentă sau anterioară; decizia medicală pentru pensionarii de boală; decizie de pensie de urmaș.

Primul card (pentru cei care nu au avut niciun card de transport CTP) se va emite pe loc, gratuit.