Pași înainte pentru realizarea pasajului de legătură între DN 1C și DJ 109D din zona Parcului Tetarom III din Jucu

Cinci firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea investiției ce vizează realizarea unui pasaj de legătură între DN 1C și DJ 109D, peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces mult mai facil în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu.

Cu o valoare estimată la 65.532.646 lei, investiția urmează a fi asigurată prin fonduri PNRR, accesate de C.N.A.I.R. 

„Scopul pasajului este de a elimina blocajele și de a fluidiza circulația pe acel sector extrem de circulat. El va facilita accesul în Parcul nostru Industrial din Jucu unde au fost create până acum aproximativ 700 de locuri de muncă. Vom contribui în continuare cu tot ceea ce ține de noi pentru materializarea cât mai rapidă a acestei investiții”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Prin intermediul proiectului se urmărește atât fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, cât și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale.

În prezent, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu își desfășoară activitatea 27 de companii, cu o valoare cumulată a investițiilor de peste 621 milioane euro. În acest fel au fost create 6 960 de locuri de muncă.