Noul Ambasador al Mexicului, la Cluj: Relații de cooperare între județul Cluj și orașe din Mexic

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a primit marți, 26 septembrie 2023, vizita Excelenței Sale, Amparo Eréndira Anguiano Rodríguez, noul Ambasador al Mexicului în România.

Oficialul străin a fost însoțit de către Benito Jiménez Sauma - Șef Cancelarie și Dorin Zăgrean - Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

"Această întâlnire ne bucură şi ne onorează, fiind o dovadă în plus a faptului că judeţul Cluj reprezintă un punct de interes extrem de important pentru partenerii străini şi potenţialii investitori", a declarat Vicepreşedintele CJ Cluj, Vákár István.

Potrivit CJ Cluj, pe parcursul întrevederii, oaspeților le-au fost oferite informații despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv muzee, școli și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Totodată, vicepreședintele instituției a vorbit și despre mediul universitar clujean și sectorul IT.

De asemenea, s-a discutat atât despre inițierea unor relații de cooperare între județul Cluj și orașe sau regiuni omoloage din Mexic, cât și despre demersurile concrete prin care această inițiativă se poate materializa.

La rândul său, înaltul oficial, aflat pentru prima oară la Cluj, și-a manifestat dorința de a intensifica și facilita colaborările româno-mexicane în domeniul educațional, în special cel universitar, precum și în ceea ce privește sectorul cultural, schimburile de experiență între studenți și transferul de know-how între specialiștii celor două părți.