Noi investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj la Spitalul de Recuperare

Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Clinic de Recuperare cu noi echipamente medicale care au fost deja livrate și puse în funcțiune.

Este vorba despre un aparat de terapie laser cu scaner pentru reabilitarea pulmonară, un aparat de electroterapie cu patru canale, un monitor pentru urmărirea funcțiilor vitale cu cărucior de transport, două aparate EKG cu 12 canale și un sistem staționar de monitorizare continuă a oxigenului.

De asemenea, forul administrativ județean a finanțat achiziția unui sistem de control al accesului în incinta unității sanitare subordonate, precum și întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru operațiuni de construcții și instalații necesare în vederea asigurării siguranței pacienților și a personalului.

“Importanţa noilor dotări este dată de faptul că acestea vor permite cadrelor medicale înalt calificate din spitalul nostru de recuperare să efectueze investigaţiile şi intervenţiile necesare şi vor asigura funcţionarea optima a instituţiei spitaliceşti, în condiţii de maxima siguranţă”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În valoare de peste 565.000 de lei, investiția a fost finanțată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.