Noi fonduri pentru repararea a două şcoli din judeţul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează alocarea a 340.000 de lei din fondul de rezervă al bugetului județului pentru realizarea unor lucrări la două unități școlare clujene.

Proiectul propune, astfel, alocarea a 170.000 de lei comunei Cămărașu, pentru schimbarea acoperișului la Școala Gimnazială Cămărașu. Necesitatea acestei lucrări e determinată de faptul că actualul acoperiș s-a deteriorat, existând infiltrații de apă care pot afecta renovările făcute în ultimii ani în interiorul clădirii.

De asemenea, în vederea finanțării lucrărilor de reparații la acoperișul Școlii Gimnaziale Chiuiești, acesta fiind deteriorat, prin proiectul de hotărâre se propune alocarea către  comuna Chiuiești a sumei de 170.000 de lei.

Reamintim faptul că, anterior, în lunile august și septembrie, Consiliul Județean Cluj a alocat suma de 942.600 lei altor opt comune clujene pentru acoperirea cheltuielilor de reparații și reabilitare termică a unităților de învățământ școlar și preșcolar precum și pentru achiziția unui microbuz școlar.

“Continuăm să sprijinim autorităţile locale din mediul rural, şi nu numai, pentru a îmbunătăţi infrastructura şcolară. Obiectivul nostru este acela de a asigura tuturor elevilor din judeţ accesul la o educaţie de calitate şi la condiţii optime de învăţare”, a declarat Tişe.