Noi avize care pot fi obținute online de la Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a operaționalizat noi funcții în aplicația „Ghișeul Unic”.  

Astfel, prin intermediul platformei digitale, cetățenii au posibilitatea de a depune cererile aferente și de a obține, în format online, trei tipuri de avize eliberate de către Compania de Apă Arieș S.A.

Lista noilor avize pentru care documentația poate fi depusă online și care vor fi emise online cuprinde:

- Cerere pentru eliberarea avizului de principiu;

- Cerere pentru eliberarea avizului de amplasament;

- Cerere pentru eliberarea avizului de racordare definitiv.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm să includem în aplicație tot mai multe facilități care să vină în sprijinul direct al cetățenilor din întreg județul. La Cluj, digitalizarea administrației județene avansează într-un ritm extrem de rapid. Conștienți fiind de necesitatea alinierii serviciilor publice la cadrul tehnologic actual și de beneficiile clare și vizibile care survin de aici, în perioada următoare vor fi cuprinse și alte tipuri de documente”. 

Aceste facilități se adaugă celor deja puse la dispoziția clujenilor, primii din țară care au putut depune și obține online certificate de urbanism (CU) sau autorizații de construcție (AC) perfect valide din punct de vedere juridic. În plus, Consiliul Județean a reușit să digitalizeze, până la acest moment, alte 13 categorii de documentații din domeniul urbanismului, 5 documentații necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene, solicitări în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, precum și 11 categorii de cereri emise de către I.S.U. Cluj.