Lucrările de intervenţie imediată pe Drumul Bistriţei au intrat în faza de asfaltare

Lucrările pe Drumul Bistriţei au intrat în faza de asfaltare a zonelor deteriorate. 

Lucrările de intervenție executate de Consiliul Județean Cluj pe drumurile județene 161G și 172A – Drumul Bistriței (Lot 1) au intrat în faza de asfaltare a zonelor deteriorate.

Lucrările de remediere vizează tronsoanele situate pe drumul județean 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, între km 33+000 și km 39+452, respectiv drumul județean 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, între km 0+000 și km 18+406.

“Obiectivul nostru este ca în termenul de maxim patru luni alocat lucrărilor să obţinem condiţii normale de circulaţie pe aceste drumuri judeţene. În ceea ce priveşte continuarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare, pentru execuţia acestora vom organiza o nouă licitaţie”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În funcție de starea în care se află tronsoanele de drum vizate, operațiunile constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea în mod corespunzător a întregului traseu, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor prin realizarea de șanțuri, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților în perioada caldă, pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.

Reamintim faptul că vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 172A și DJ 161G, încheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA - Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor contractuale asumate.