Lucrări de modernizare pe un drum clujean. Investiţie de peste 38 milioane lei

Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrări de modernizare și reabilitare pe drumul județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

De o mare complexitate, lucrările se execută în baza proiectului având ca obiect ,,Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”, anunţă reprezentanţii CJ Cluj.

La finalul lucrărilor, sectorul de drum, în lungime de aproape 23 de kilometri, va fi asfaltat integral.

Potrivit CJ Cluj, operațiunile constau în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri. De asemenea, vor mai fi executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

În această etapă, lucrările se desfășoară pe sectoare și constau în tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea de timpane la podețe și lucrări de forare în vederea consolidării unei porțiuni instabile de drum.

Investiția, în valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclus, este finanțată atât din fonduri europene cât și de la bugetul județului.

Lucrările sunt executate de societatea Diferit AG SRL iar durata maximă de execuție este de 15 luni.

“Este o investiţie majoră, care vizează un important drum judeţean. Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii acestuia asigură o legătură rapidă între drumurile naţionale DN1 şi DN1R. Investiţia va înlesni traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni, pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor”, declară Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.