Lucrări de modernizare la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”. Stadiul fizic al investiţiei, 65%

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm susținut.

Stadiul fizic al lucrărilor efectuate la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” este de 65%. Acestea au vizat pavilionul 2 al unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, urmând a fi continuate de cele de la pavilionul 1.

Principalele operațiuni au constat în realizarea unor noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică.

Totodată, a fost instalat un nou sistem de apelare medicală în saloanele de cazare, toalete, camerele ATI și în posturile personalului medical destinate monitorizării pacienților.

Nu în ultimul rând, a fost creată o instalație nouă de fluide medicale, o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului în zona ATI de la etajul 1 și au fost instalate centralele de tratare a aerului.

În valoare de 11.242.872,49 lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.