Lucrări de întreţinere pe un drum din judeţul Cluj. Durata de execuţie este de 5 luni

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 103V Vălișoara – DJ 107L lucrări de întreținere care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic pe ultimul sector rămas neasfaltat pe acest drum.

Astfel, odată finalizată asfaltarea acestui tronson în lungime de peste 1,7 kilometri, mai exact între kilometrul 14+831 și kilometrul 16+541, drumul județean 103V va fi integral asfaltat, anunţă CJ Cluj, într-un comunicat de presă.

În ansamblu, lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de 7,141 kilometri, mai exact cel cuprins între pozițiile kilometrice 9+400 și 16+541.

“Lucrările au rolul de a asigura locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul judeţean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla, drum care face legătura în mod direct cu drumul naţional DN1 pe direcţia Cluj-Napoca, respectiv spre judeţul Bihor, dar şi cu drumul judeţean 107L care oferă noi rute, mult mai scurte, spre Cluj-Napoca, Cheile Turzii sau Turda”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Operațiunile constau în lucrări de:

  • întreținere a platformei drumului,
  • de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, respectiv eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă,
  • refacerea terasamentelor deteriorate,
  • completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale,
  • curățarea șanțurilor,
  • tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe și
  • așternerea stratului de balast stabilizat.

“În această etapă, lucrările au intrat în faza așternerii stratului de balast stabilizat, ca fază premergătoare asfaltării.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 5 luni”, a anunţat CJ Cluj.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj