Linie de gardă în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe a dispus, în urma discuțiilor purtate cu conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca înființarea unei linii de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

Măsura care vizează activitatea unității medicale aflate în subordinea forului administrativ județean este justificată de dorința de a face față în condiții optime numărului în creștere de pacienți infectați cu coronavirus care necesită îngrijire medicală și în regim continuu.

“Raţiunea care a stat la baza acestei decizii a fost aceea de a asigura atât buna organizare şi funcţionare a activităţii la nivelul spitalului, cât şi investigarea şi tratarea adecvată a pacienţilor care se adresează instituţiei spitaliceşti. Dispunem de resursele financiare necesare, precum şi de personalul calificat, astfel că această linie de gardă va veni în sprijinul direct al persoanelor spitalizate", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Linia de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă va funcționa în regim non-stop, 24 de ore din 24. Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, pe perioada stării de alertă.