Licitaţie pentru refacerea infrastructurii deteriorate în urma intervenţiilor la reţelele de apă din Cluj

Compania de Apă „Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a scos la licitație lucrările de refacere a infrastructurii deteriorate în urma intervențiilor și reparațiilor apărute la rețelele de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Această nouă procedură vine în completarea celei similare, demarate în luna februarie a.c., și care a vizat teritoriul celor 75 de comune clujene.

“Indiferent de locaţia acestor intervenţii la reţele, este important să le rezolvăm în cel mai scurt timp şi cu un disconfort minim pentru locuitorii din zonă şi pentru participanţii la trafic. Toate drumurile, trotuarele şi spaţiile verzi afectate trebuie readuse la starea iniţială”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, pe pagina de Facebook.

 Astfel, în situația apariției unor avarii în sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, Compania de Apă Someș S.A. intervine în regim de urgență pentru rezolvarea acestora, fapt care impune, de cele mai multe ori, spargerea străzilor și a trotuarelor. După efectuarea reparațiilor, respectiv după umplerea gropilor cu balast compactat, lucrarea este predată operatorului economic câștigător al licitației, care va avea obligația de a reface trama stradală afectată.

Valoarea estimată a viitorului acord cadru este cuprinsă între 4.310.385 lei și 6.472.923 lei, valoarea contractelor încheiate variind în funcție de volumul lucrărilor efectuate și de cantitățile de materiale folosite pe perioada celor doi ani de valabilitate a convenției.