La Cluj a fost deschis un centru pentru victimele violenței domestice. Vor primi consiliere psihologică și juridică

La Cluj a devenit pe deplin funcţional un centru pentru victimele violenţei domestice.

Acesta a fost înființat și operaționalizat în cadrul proiectului european „VENUS - împreună pentru o viață în siguranță!” destinat combaterii acestei forme de violență prin crearea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate.

„Victimele violenței domestice pot apela cu încredere la specialiștii D.G.A.S.C.P. Cluj întrucât spațiul pus la dispoziție de către Consiliul Județean este pregătit pentru a le primi și a le oferi atât găzduire cât și celelalte servicii sociale conexe de care au absolută nevoie: consiliere psihologică și juridică, ajutor pentru integrarea pe piața muncii”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În cadrul acestei locuințe protejate, a cărei locație este, din motive evidente, secretă, Consiliul Județean și D.G.A.S.P.C. Cluj au înființat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocațională și grup de suport pentru victime. Spațiul este destinat unui număr de șase victime ale violenței domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an.

Pentru a accesa serviciile oferite în cadrul locuinței protejate persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale/sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane.

Informații suplimentare referitoare la acest proiect destinat găzduirii, informării, consilierii și sprijinirii în vederea adaptării victimelor violenței domestice la o viață independentă și activă pot fi obținute prin contactarea specialiștilor DGASPC Cluj: Seicean Simona și Eniko Gergely, la telefon 0786375153 și e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..