Infrastructura de transport public începe să prindă contur la Florești: Autobuze electrice prin PNRR

Infrastructura de transport public începe să prindă contur la Florești prin finanțarea proiectelor depuse pe PNRR – autobuze electrice și stație de încărcare pentru autobuz – Parteneriat de succes împreună cu Municipiul Cluj-Napoca. 

“Primul proiect aprobat, este cel prin intermediul căruia vor fi achiziționate autobuze electrice care vor circula și pe raza UAT Florești, într-un Proiect realizat în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca. Obiectivul principal vizează crearea unui sistem de transport eficient și durabil, accesibil și economic, încurajarea creșterii gradului de utilizare a transportului public în comun în Florești și zona metropolitană.

Prin PNRR, Primăria Florești în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, pune umărul la dezvoltarea sistemului public de transport ecologic prin achiziționarea de 18 autobuze electrice și 18 stații de încărcare. Din totalul de 18 stații ce vor fi achiziționate prin Proiect, o stație de încărcare autobuz va fi amplasată pe raza UAT Florești și stații de încărcare pentru autoturisme.

Cel de-al doilea proiect depus de către Comuna Florești pe linia de finanțare C10 - Fondul Local - Componenta C10 - Fondul Local – “Investiții în sisteme TIC, în comuna Florești, judetul Cluj” în valoare de aproape 1.32 milioane de lei”, a informat Primarul comunei Floreşti, Bogdan Pivariu.

Investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești include în cadrul proiectului: Investiții pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde -ITS/Alte infrastructuri TIC sisteme de transport inteligente:

  • stații de încărcare electrice pentru autoturisme,
  • automate noi pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing),
  • stații moderne pentru transportul în comun,
  • dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități natural,
  • șase panouri electrice de informare CTP.