Începe asfaltarea pe sectorul dintre lacul Micești – Tureni. Tişe: Este un drum important pentru că străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că lucrările de întreținere pe sectorul lacul Micești – Tureni, de pe drumul județean 103Z, au intrat în faza de asfaltare.

În ansamblu, lucrările vizează sectorul în lungime de peste 12 kilometri, cuprins între km 6+600 și km 18+975, tronsonul situat între km 6+600 și km 8+875 urmând a fi asfaltat.

În ceea ce privește sectorul cuprins între km 8+875 și km 18+975, acesta  a fost asfaltat în cursul anilor 2020 și 2021. Pe acest sector lucrările continuă cu operațiuni constând în plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor și refacerea timpanelor. Lucrările se vor finaliza cu realizarea de marcaje rutiere.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe: “La finalul acestor lucrări, traficul pe drumul judeţean 103Z se va îmbunătăţi considerabil, având în vedere că acesta asigură legătura cu drumul naţional 1, pe direcţia Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, precum şi cu drumul judeţean 107R. Acest drum judeţean, recent preluat, e important şi pentru că străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement”.