Încep lucrările de introducere a reţelei de canalizare în două localităţi clujene

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de înființare a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun.

Noul serviciu edilitar destinat colectării, transportului și tratării apei uzate urmează a deservi cca. 1.500 de locuitori din cele două localități învecinate, anunţă CJ Cluj.

Investiția, gestionată de Primăria comunei Borșa, prevede realizarea unui sistem de canalizare ce va acoperi aproape 20 de km de drumuri și străzi. Proiectată să funcționeze în sistem gravitațional pe 90% din lungimea totală, investiția va include amplasarea a 12 stații de pompare. De asemenea, pentru tratarea apei uzate va fi construită o stație de epurare.

Valoarea lucrărilor de execuție este de cca. 14,5 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul programului național de investiții în infrastructură. Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 12 luni.

“În cursul acestei săptămâni amplasamentul va fi predat constructorului, astfel încât lucrările vor debuta în câteva zile, după pregătirea şantierului. Conform graficului, acestea vor porni dinspre localitatea de reşedinţă a comunei înspre Borşa-Cătun, de-a lungul drumului judeţean 109. În final vor fi realizate aproximativ 270 de racorduri la gospodării”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.