Încep lucările de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca

Luni, 6 martie 2023, Compania de Apă „Someș” a predat constructorului amplasamentul celor100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare .

„Începând chiar de săptămâna viitoare constructorul va începe execuția lucrărilor. Prima stradă pe care se va intra este Dragalina, situată în zona central a municipiului și unde Primăria Cluj-Napoca are în plină derulare un proiect de modernizare și sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale. Tocmai pentru a reduce la minim disconfortul creat cetățenilor și participanților la trafic, vom încerca să prioritizăm străzile aflate deja în șantier. În plus, o mare parte a lucrărilor de rebilitare se vor realiza non invaziv cu tehnologii noi, fără săpături și devieri de trafic” , a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În valoare totală de peste 124.000.000 lei , investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 𝟯𝟮 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶 𝘀𝗶 𝘁𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲, acoperind 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗸𝗺. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 𝟳,𝟱 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗮𝗹 𝗮𝗽𝗲𝗶, de pe 𝟳 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶.

În același timp, antreprenorul lucrărilor va reabilita și înlocui cca. 𝟮𝟯,𝟱 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱, de pe 𝟲𝟴 de străzi și tronsoane de străzi.