Încă 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca și Florești

Încă 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, a anunţat Primarul Clujului, Emil Boc. 

"Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca. 

Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze”, a spus Boc. 

Caracteristici tehnice:

- capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune;

- spațiu pentru fotolii rulante;

- rampă de acces;

- lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m;

- fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP.