Iluminatul public din Floreşti, modernizat în continuare. Pivariu: Am câştigat un nou proiect în valoare de peste 2 milioane de lei

A fost câştigat un nou proiect în valoare de peste 2 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe bază LED pe străzile comunei Florești-etapa 2, a anunţat Primarul din Floreşti, Bogdan Pivariu.

Finanțarea va asigura înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc, respectiv sunt deteriorate.

Noutatea în această etapă a procesului de modernizare o constituie introducerea posibilității de monitorizare de la distanță a modului de funcționare a echipamentelor, respectiv eficientizarea intervențiilor în caz de defecțiuni, prin tele-gestiune.

În această etapă vor beneficia de modernizare șase străzi din satul Luna de Sus, iar în localitatea Florești vor fi cuprinse zonele străzilor: Șesul de Sus, Urușagului, prof. D. Tăuțan, Porii, Catanelor, D. Mocanu, prof. Ioan Rus, Cetății, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcâmului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tăuțiului, V. Gârboului.

“În momentul de față este în lucru proiectul tehnic care apoi va fi scos la licitație”, a declarat Pivariu.