Fonduri suplimentare pentru școlile clujene

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței de luni, 28 noiembrie, suplimentarea fondurilor destinate capitolului învățământ.

Astfel, suma de 467.000 de lei a fost alocată pentru finanțarea burselor elevilor din școlile speciale aflate sub autoritatea forului administrativ județean.

Totodată, 74.000 de lei au fost direcționați, în mod suplimentar, pentru finanțarea Programului pentru școli al României, prin intermediul căruia sunt oferite fructe, produse lactate și de panificație cursanților.

„Cu ajutorul baniilor se va asigura acordarea în continuare a acestor beneficia către elevii școlilor clujene. Educația rămâne un domeniu care ne preocupă constant, astfel că vom interveni de fiecare data pentru ca unitățiile de învățământ și, implicit tineri, să dispună de condițiile și facilitățile necesare pentru derularea unui process educațional de calitate” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Fondurile provin de la bugetul de stat și reprezintă sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor.