Finanţări nerambursabile pentru Cultură la Cluj. Până când se pot depune proiectele?

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca anunță acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pe anul 2023 pentru proiecte culturale/sociale și activităţi/acţiuni sportive.

Bugetul alocat pentru această sesiune este de 12.400.000 lei pentru proiecte culturale și 500.000 de lei pentru proiecte cu caracter social, iar pentru activitățile/acțiunile sportive din cadrul programelor „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți” vor fi finanțate proiecte în valoare totală de 17.500.000 lei.

Finanțarea asigurată din bugetul municipiul Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al fiecărui proiect.

Proiectele culturale vor fi depuse la unul din următoarele domenii/linii de program: Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;Proiecte de tineret; Proiecte culturale regionale; Proiecte culturale locale; Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”; Proiecte cu caracter social.

Depunerea dosarelor cu proiectele de finanţare nerambursabilă se face în perioada 9 februarie – 10 martie 2023, la Registratura Primăriei Municipiului Cluj-Napoca (str. Moților nr.3), la primăriile de cartier din oraș, sau online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro sau pe www.edirect.e-guvernare.ro.

Mai multe detalii despre eligibilitate și despre calendarul celor două acțiuni de finanțare sunt disponibile pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Economie/Finanțări nerambursabile sau accesând direct următoarele linkuri:

https://primariaclujnapoca.ro/.../activitati-non-profit.../

https://primariaclujnapoca.ro/finant.../activitati-sportive/

În anul 2022, în Consiliul Local a fost aprobată finanțarea a 139 proiecte culturale, valoarea alocărilor fiind de 10.750.000 lei. De asemenea, au fost finanțate 11 proiecte cu caracter social, în valoare totală de 500.000 lei.

La capitolul sport, în anul 2022 au fost finanțate 39 de activități și cluburi sportive, cu fonduri în valoare de peste 10.450.000 lei.