Emil Boc, la Napoca Live: ”Suntem în linie dreaptă, grupul statuar Școala Ardeleană va reveni pe soclu, așa cum este firesc”

 

Grupul statuar Școala Ardeleană va reveni curând pe soclul său, așa cum era înainte de începerea lucrărilor de modernizare de pe strada Kogălniceanu, a anunțat, joi, primarul Emil Boc. ”Păcat de încăpățânarea proiectantului, din cauza căruia am pierdut luni de zile, și care nu a înțeles că nu el ne plătește pe noi ca să-și impună voința, și că nu este decât un angajat plătit să facă și să respecte voința orașului”, a mai spus Emil Boc.

”În sfârșit avem un aviz nou al Comisiei de monumente, după ce am schimbat proiectantul, și acum se fac comenzile speciale în materie de soclu, astfel încât acesta să fie montat și Grupul statuar Școala Ardeleană să revină acolo unde îi este locul.

Din nefericire, am pierdut luni de zile în discuții care nu s-au finalizat pozitiv cu proiectantul. Nu a vrut sub nicio formă să vină și să obțină de la Comisia de monumente soluția pe soclu, așa cum trebuia, cu toate consultările care au avut loc și propunerile respinse, pentru că această comisie a acceptat viziunea impusă de oraș că grupul statuar trebuie pus pe soclu.

Acum suntem, deci, în linie dreaptă, avem toate elementele necesare pentru ca lucrarea să se facă, și, categoric Grupul Școala Ardeleană, așa cum practic dorește comunitatea, revine pe soclu, așa cum este firesc.

Păcat de proiectant, deși lucrarea per ansamblu pe tot ce înseamnă Kogălniceanu – Universității și străzile adiacente este una de calitate, de încăpățânarea cu care acesta a refuzat, așa cum s-a solicitat, menținerea copacilor, partea cu soclul grupului statuar, cu Emil Racoviță la fel,. E păcat, pentru că aceste lucruri ne-au ținut pe loc. Am procedat însă ca la carte, i-am adresat o grămadă de solicitări scrise pentru a se conforma voinței comunității, pentru că în acest caz el trebuie să înțeleagă: este un angajat plătit care trebuie să facă și să respecte voința orașului, și nu el ne plătește pe noi ca să-și impună voința pe care o are”, a spus primarul Clujului, joi, la Napoca Live.