Lucrările la Spitalul Regional de Urgență vor începe în luna Mai, a anunțat Primarul Clujului, Emil Boc, într-o emisiune de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureșan. VEZI AICI EMISIUNEA.
“La Spitalul Regional de Urgență încep lucrările în luna Mai. Primele lucrări. O investiție de peste 670 milioane euro. O investiție uriașă. Va duce nivelul de sănătate la acel nivel la care poți să spui că există servicii medicale la Cluj la fel ca în Europa. Avem elită medicală fabuloasă”, a declarat Boc.
În decembrie 2023 a fost desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj. Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.
Clădirea cu funcțiunea Spital Regional de Urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.
Emil Boc a mai precizat în cadrul emisiunii că vineri, 5 aprilie, de la ora 10.00, va avea loc o Ședință extraordinară a Consiliului Local pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane.
“Este o chestiune tehnică pentru a se putea pune în acord valoarea de realizare a Centurii cu prețurile reale, având în vedere creșterea inflației. Se actualizează valoarea de licitație, valoarea de realizare pentru tronsonul 2. Este o operațiune tehnică, necesară. Pentru prima parte a Centurii, pe ruta Cluj-Florești, urmează să înceapă lucrările. Am obținut și partea pentru exproprieri. Am găsit o soluție. Nimeni nu și-a imaginat că vom face un proiect cum facem noi. Exproprierea era prevăzută să se facă toată într-o singură etapă, dar cei 200 de milioane de euro vor fi fragmentați în mai multe decizii de expropriere în funcție de cum se lucrează. Ce rost are să faci exproprieri pentru un tronson în care licitația nu este gata?”, a mai explicat Boc.