Emil Boc, la Napoca Live: ”Am refuzat Parlamentul European și Curtea Constituțională, pentru că nu mă trage sufletul să plec de la Cluj!”

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, la emisiunea Talkshow direct de la Napoca Live, că a decis să renunțe la ofertele primite pentru a merge la Buruxelles, la Parlamentul European sau la București, la Curtea Constituțională, pentru a continua proiectele începute la Cluj. ”Nu mă trage sufletul să plec de la Cluj”, a spus primarul Emil Boc, cel care și-a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, intenția de a candida pentru un nou mandat în fruntea Clujului.

”Pregătim viitorul orașului din perspectiva avilor 2030-2050, așa cum în 2010, prin proiectele de atunci, și anume autostrada Transilvania, Centura Vâlcele Apahida sau ocolirea Apahidei prin prelungirea Bulevardului Muncii, au fost proiecte care au dus Clujul la un nivel de dezvoltare la care se află astăzi, prin scoaterea traficului greu din oraș, prin politica noastră care a vizat susținerea sectorului de cercetare-dezvoltare, inovare IT, a educației, am pus Clujul pe primul loc, ca principal motor de dezvoltare, cu IT-ul în frunte. De asemenea, am ajuns pe primul loc, după Capitală, în dezvoltarea economică, am venit de pe locul cinci depășind tot ce a fost în fața noastră. Și am ajuns la toate acestea pri efortul comun, pentru că nu este meritul meu, ci al întregului eco-sistem de la Cluj. Adica, atunci când toți trag în aceeași direcție, pe baza unui plan, a unei strategii, și cu atragere de resurse financiare, așa cum am reușit să atragem peste 4 miliarde de euro pentru proiectele majore de infrastructură, cu peste 420 de miliooane de euro implementate deja... Avem, categoric, cel mai mare buget al unui oraș, după Capitală, din România. Adică, am creat o calitate a vieții oarecum apropiată de cea din Uniunea Europeană, ajungând în primele zece orașe în materie de calitate a vieții, în primele o sută din punct de vedere climatic. Suntem pe o traiectorie bună, și simt că, acum, este foarte important acest moment pentru a trece la nivelul următor.

Am renunțat la a merge și la Bruxelles, și la București, la Curtea Constituțională, unde am avut propuneri. Am renunțat pentru că mai mult mă trage inima aici, acasă. Evident, sunt la dispoziția clujenilor. Ei vor fi aceia care vor decide dacă merit sau nu, împreună cu echipa mea, să continui activitatea. Clujenii sunt cei care mi-au făcut onoarea, de-a lungul timpului, de a-mi oferi șansa să lucrez pentru Cluj. Tot ei vor fi cei care vor lua decizia. De aceea, cu bună credință și cu inima dceschisă, mă prezint cu echipa mea în fața lor, în fața examenului pe care îl vom da în 9 iunie, iar decizia le aparține.

În ce privește Curtea Consituțională, acest lucru mi-a fost propus în 2022 de către președintele partidului. I-am mulțumit frumos, am spus că e un gest care mă onorează, dar evident că opțiunea mea este Clujul .La fel și acum i-am mulțumit domnului președinte Ciucă pentru propunerea pe care mi-a făcut-o de a merge europarlamentar la Bruxelles. Am apreciat eleganța gestului, dar i-am spus că nu mă trage sufletul să plec de la Cluj, că am ceva neterminat aici, așa cum spunea Blaga: „un ardelean este un om care-și duce un gând până la capăt!„ Mă simt un ardelean serios care vrea să-și ducă gândul până la capăt, implementându-l în practică”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ