Emil Boc demolează 800 de garaje din cartierele Între Lacuri și Mănăștur. În Zorilor, Primăria nu dărâmă NIMIC

Emil Boc demolează 800 de garaje din cartierele Între Lacuri și Mănăștur. În Zorilor, Primăria nu dărâmă NIMIC

Prin aceste somații deținătorii de garaje sunt obligați să le demoleze până în luna martie 2021. 

 ”Am semnat somațiile pentru demolarea altor 788 de garaje. Acest demers nu se va opri până când nu vom demola toate garajele, astfel încât să creăm mai multe spații verzi, parking-uri și să creștem calitatea vieții în oraș”, a afirmat Emil Boc.

 Din cele 788 de garaje și copertine metalice ce urmează a fi demolate, 182 se află în cartierul Între Lacuri iar 616 în cartierul Mănăștur. Ciudat este faptul că în cartierul de reședință Zorilor, Emil Boc refuză de mai bine de un deceniu demolarea zecilor de garaje aflate în zona străzilor Tatra și Gheorghe Dima. 

 Potrivit edilului, proprietarii au termen ca până în luna martie să își demoleze garajele. Dacă nu vor demola garajele la timp, o va face Primăria iar proprietarii vor trebui să suporte costurile din buzunare. Totodată, cei care refuză să își dărâme garajele își vor pierde dreptul de a primi un loc de parcare nou.

 În aprilie 2009, pe vremea fostului edil Sorin Apostu, proaspăt ales la cârma Primăriei Cluj-Napoca după desemnarea lui Emil Boc în fruntea Guvernului României, pe masa consilierilor locali ajungea un proiect al unui parking de cartier, în Zorilor, la intersecția străzilor Gheorghe Dima și Louis Pasteur. Conform planurilor de la acea vreme, parkingul urma să aibă un regim de înălțime compus din demisol, parter, două etaje și terasă, cu o capacitate de 230 de locuri. Parkingul urma să fie construit pe un teren în suprafață de 1.827 mp, situat în spatele blocurilor de pe străzile Gheorghe Dima nr. 12-20, respectiv Louis Pasteur nr. 78. Proiectul a rămas la nivel de promisiune.