Drumul Bistriţei, modernizat cu bani europeni: “Investiţie de peste 15 milioane euro”

Un alt proiect implementat şi finalizat de către Consiliul Judeţean Cluj, cu ajutorul fondurilor europene, este proiectul de modernizare a drumul judeţean 109, Drumul Bistriţei.

Reabilitarea DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni – Aşchileu – limita cu judeţul Sălaj, în lungime totală de aproximativ 32 de km, a constat într-o serie de etape, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic.

“Valoarea totală a proiectului derulat de forul administrativ județean a fost de peste 15 milioane de euro, din care 98% au provenit din finanțarea europeană asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Finalizarea acestui proiect e o nouă dovadă evidentă a modului în care banii europeni atrași de către Consiliul Județean Cluj asigură numeroase beneficii clujenilor și un plus de bunăstare comunităților locale.

Toate acestea sunt datorate accesului la fonduri europene nerambursabile, Consiliul Județean Cluj reușind să atragă în perioada 2008-2023, aproximativ 1 miliard de euro finanțare europeană”, transmite CJ Cluj.