Delegaţie din Republica Moldova, la Cluj-Napoca. Care au fost principalele subiecte discutate?

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că a primit vizita delegaţiei din oraşul Ungheni, din Republica Moldova.

“Temele abordate în cadrul întâlnirii de la Primăria Cluj-Napoca au inclus parcursul european al Moldovei, situația teribilă a războiului de la graniță, respectiv modul în care comunitățile noastre se implică în problemele umanitare. Totodată, am discutat despre colaborările dintre Cluj-Napoca și Ungheni în domeniul cultural, educațional, comunitar, turistic ș.a. și sprijinul pe care Clujul îl acordă în procesele de dezvoltare urbană și revitalizare a spațiilor publice din Ungheni”, a declarat Boc.

Reprezentanții municipalității moldovene au amintit de „Micul Cluj”, proiectul amenajării Parcului central din Ungheni, zonă verde și de agrement cu multiple funcțiuni de care se bucură oameni de toate vârstele. Parcul Central din Ungheni a fost redenumit astfel ca simbol al relației de înfrățire și în semn de recunoștință pentru implicarea comunității clujene în modernizarea mai multor zone din parc - subproiectele „Orășelul copiilor”, „Teatru de vară și împrejmuiri”, „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, „Construcția unui Skate Park în Parcul Central din Municipiul Ungheni”. Primăria Cluj-Napoca se implică și într-un proiect ce vizează o grădiniță din Ungheni, prin asigurarea cofinanțării necesare pentru creșterea eficienței energetice a unității.

Componența delegației: Dionisie Ternovschi, Viceprimarul Municipiului Ungheni, Tudor Gavriliuc, Secretarul Consiliului Municipal Ungheni, Marina Atamuratov, Specialist Cultură, Tineret și Sport în cadrul Primăriei municipiului Ungheni, Tatiana Ternovschi, antreprenoare.

Sursa foto: Emil Boc