Delegaţie din Polonia, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, a primit miercuri, 24 august, vizita unei delegații din Polonia.

La întâlnirea ce a avut loc la sediul forului administrativ județean au participat Kazimierz Michał Ujazdowski, senator în cadrul Senatului Poloniei, Jakub Czułba, consilier la Cancelaria Senatului, Marek Tokarczyk, membru al Consiliului Național al Centrului pentru Polonia, respectiv Jacek Wojnicki, șef al Departamentului de Sisteme Politice, Universitatea din Varșovia. Delegația poloneză a fost însoțită de fostul Ambasador al României în Polonia, Excelența Sa Gabriel Bârtaș.

"Împreună cu partenerii din Polonia, am derulat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte reciproc benefice, în special în domeniul cultural, dar nu numai. Rămânem deschişi şi vom răspunde afirmativ, în continuare, şi altor iniţiative care să conducă la rezultate concrete, reciproc avantajoase", a declarat Vicepreşedintele CJ Cluj, Vákár István.

Oaspeții și-au manifestat interesul de a stabili relații și de a facilita cooperarea în domeniul cercetării științifice, al politicii și securității energetice, precum și în vederea valorificării contribuției oamenilor de știință români prin publicarea lucrărilor acestora în reviste de specialitate din Polonia, respectiv a celor ale cercetătorilor polonezi în publicații naționale.