Continuă modernizarea unui drum important din județul Cluj. VEZI stadiul lucrărilor

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel – Băișoara – Iara – Surduc – Buru - limită cu județul Alba derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor deja realizate de 80%. Acestea vizează un sector de drum în lungime de 42 de kilometri situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 42+000, transmit reprezentanții CJ Cluj.

Până în acest moment, lucrările de așternere a primului strat de asfalt au fost realizate în proporție de 100%, pe întreaga lungime a drumului.

În ceea ce privește lucrările de așternere a celui de al doilea strat de asfalt, cel de uzură, acestea sunt realizate în procent de 85%, mai exact de la kilometrul 6+150 la kilometrul 42+000, cu excepția unui sector de drum în lungime de 300 de metri situat pe raza localității Băișoara, care necesită lucrări de consolidare. Practic, în vederea completei finalizări a lucrărilor de asfaltare, activitatea se concentrează pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha, situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 6+150.

Tot pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha se află în derulare și lucrări de asigurare a scurgerii apelor din zona drumului precum și de realizare a acceselor la proprietăți, în condițiile în care acestea au fost complet finalizate între kilometrul 10+420 și kilometrul 42+000, respectiv pe raza localităților Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc și Buru.

De asemenea, lucrările la 13 dintre cele 16 poduri au fost complet finalizate, alte două poduri aflându-se în execuție iar la un pod lucrările urmează a fi demarate în perioada următoare.

Investiția este finanțată atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean și vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, unul dintre obiectivele strategice stabilite de forul administrativ județean.