Continuă lucrările la Malurile Someşului - Peste 900 arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pietonal și velo, zonă de agrement și plajă

Se lucrează în continuare la modernizarea Malurilor Someşului din Cluj-Napoca.

“1,2 ha spațiu verde în plus prin proiectul din fonduri europene în valoare de peste 23 mil. euro. Investiții noi: 957 arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pietonal și velo, zonă de agrement și plajă amenajată, locuri de joacă, zone fitness și de sport pentru toate vârstele”, a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.

Investiţia urmăreşte crearea de spații verzi, zone moderne de promenadă și agrement dotate cu mobilier urban, piste velo și zone pietonale cu scopul de a îmbunătăți accesul la râu și condițiile de utilizare a modurilor nemotorizate de transport. De asemenea, în cadrul proiectului a fost construit un nou pod pietonal și velo care permite accesul în zona Parcul Rozelor. De-a lungul râului Someș sunt amenajate și locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de baschet, fotbal sau handbal.

Eficiența energetică în cadrul proiectului este determinată de iluminat public cu LED și stațiile de încărcare pentru biciclete, trotinete, autovehicule electrice și hibrid, având ca scop extinderea rețelei de încărcare la nivelul orașului.

Valoare contract execuție lucrări: 116.529.465 lei cu TVA.

Executant: Asocierea ACI Cluj S.A. - Socot S.A. - Simacek Facility Services Ro S.R.L.

Finanțare: Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1. Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Sursa foto: Emil Boc/Facebook