Consiliul Judeţean Cluj finalizează asfaltarea Drumului Apusenilor

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în faza așternerii ultimului strat de asfalt.

Așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.

În cursul zilei de azi, vineri, 27 mai 2022, va fi finalizată asfaltarea unui sector în lungime de 7 km, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 km.

Ultimul sector, în lungime de 10 km, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent este de cca. 90%.

“Ne apropiem de finalizarea unei investiţii extrem de importante pentru întregul areal al Munţilor Apuseni. Prin cele două drumuri judeţene care îl compun, Drumul Apusenilor asigură o legătură deosebit de importantă între drumul naţional 1 şi judeţul Bihor şi traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone montane ale judeţului. Reabilitarea infrastructurii rutiere pe Drumul Apusenilor va crea, în mod evident, oportunităţi reale de dezvoltare economică, socială şi turistică”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.