Consiliul Judeţean Cluj a aprobat bugetul pentru 2023. Tişe: Am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem

Reunit în şedinţă ordinară, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat marţi, 31 ianuarie, bugetul general propriu al judeţului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.428.700.000 lei.

Bugetul local al judeţului este de 801.400.000 lei, din care puţin peste 51% este destinat dezvoltării. În ceea ce priveşte suma totală alocată dezvoltării, respectiv 409.000.000 lei, un procent important, de 88%, este destinat finanţării proiectelor europene. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor nu mai puţin de 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Județean și instituțiile subordonate, din următoarele domenii: învățământ, sănătate, cultură, asistență socială, managementul deșeurilor, drumuri județene și digitalizare.

"E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziţie. Faţă de anul trecut, procentul alocat finanţării proiectelor europene a crescut cu 3%, întrucât prioritatea absolută a Consiliului Judeţean, în 2023, este finalizarea proiectelor din fonduri nerambursabile", a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În ceea ce priveşte programul de investiţii publice, bugetul alocat este de 28.000.000 de lei, marea majoritate a sumelor fiind destinate pregătirii proiectelor ce urmează a fi depuse pentru următoarea perioadă de finanţare din fonduri europene nerambursabile.