Concursul „Curățenie Generală” pentru asociațiile de proprietari revine și în 2024. Au început înscrierile

Unul dintre proiectele de hotărâre aprobate în ultima ședință a Consiliului local a fost legat de concursul „Curățenie generală” și calendarul de desfășurare pentru anul 2024, a transmis Primarul Emil Boc. Prin acest concurs, asociațiile de proprietari din municipiul Cluj-Napoca își amenajează spațiile care aparțin de asociație - incluzând spațiile verzi din jurul blocurilor și terenurile de pe domeniul public sau privat al municipiului - astfel încât spațiul să fie primitor și aspectuos pentru colocatari.

“Viziunea orașului are în centru creșterea calității vieții tuturor cetățenilor săi - într-o manieră verde, rezilientă, iar acest demers se aliniază cu acțiuni de acest fel din sute de orașe ale Uniunii Europene.

Ne dorim un parteneriat între comunitate și municipalitate pentru un mediu înconjurător curat. Dorim ca această competiție să fie una constructivă, să punem accent pe componenta de colectare selectivă și reciclare pentru că este vorba despre sănătatea noastră”, a declarat Boc.

Informații despre concursul Curățenie Generală

Pot participa în concurs asociațiile de proprietari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a parcărilor sau a terenurilor aferente imobilelor. Pentru a participa este necesară depunerea unei cereri, iar după înscrierea în concurs, conform calendarului, o comisie specializată va evalua aspectul spațiului amenajat.

Calendar Curățenie Generală 2024:

1-7 aprilie - înscrierea la concurs

8-30 aprilie - efectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere

1-10 mai - etapa I de jurizare

13-22 mai - etapa II de jurizare

27-29 mai - desemnarea câștigătorilor

Detalii despre concursul „Curățenie generală”, regulament și condiții de înscriere pot fi accesate AICI.