Clujul, campion la atragerea de bani europeni. Mircea Abrudean: Se implementează proiecte majore de peste 4 miliarde euro

Județul Cluj este campion la atragerea de bani europeni, a declarat Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean. Acesta a precizat că se implementează proiecte majore în județ de peste 4 miliarde euro.

“Clujul e campion la atragerea de bani europeni. Administrațiile din Cluj chiar sunt eficiente. Mă uit la proiectele Clujului. Contribui cât de mult pot din această poziție. Clujul implementează în prezent proiecte majore de peste 4 miliarde de euro. Vorbim de bani europeni, din PNRR sau din Programul Operațional aferent ciclului 2021-2027. Clujul are proiecte în toate domeniile. În infrastructură are proiecte importante, în educație, în cultură. Vorbim despre multe proiecte: Metroul, Centura Metropolitană, Electrificarea Liniei de Cale Ferată Cluj – Episcopia Bihor, Spitalul Regional de Urgență, Academia de Muzică, Centrul de Excelență Neurochirurgie, Drumul de legătură între Mărtinești și Autostradă”, a declarat Abrudean.

Secretarul General al Guvernului a precizat că la Cluj-Napoca există rezultate în urma atragerii de bani europeni.

“E foarte complicat să duci proiecte de asemenea anvergură la capăt. Există foarte multe bariere pe parcurs. Ele s-au deblocat la Cluj. Suntem o echipă și fiecare are un rol definit. Cel mai important lucru este că sunt rezultate. Peste 4 miliarde euro, sunt foarte mulți bani pentru un județ. Plus proiectele pe Anghel Saligny pe care Guvernul le finanțează. Vorbim despre rezultate și recunoaștere internațională în cazul municipiului Cluj-Napoca”, a spus Mircea Abrudean, la ZIUA LIVE.