Cluj-Napoca va avea mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice. VEZI în ce locaţii vor fi amplasate

În momentul de faţă clujenilor le este dificil să găsească o locaţie în care să-şi încarce maşinile electrice. Acest subiect s-a discutat în dezbaterea publică cu privire la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022.

Primarul Emil Boc a anunţat că oraşul va avea mai multe staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

„Am ascultat, am făcut un schimb de argumente și de acolo a ieșit un schimb de idei bune pe care le ducem mai departe şi le promovăm. A fost discuția, de exemplu, despre stațiile de încărcare pentru mașini electrice. Am văzut această propunere, am inclus-o în proiectul de buget și vreau să vă spun că deja avem stabilite locații: pe strada Plevnei la intersecția cu Branului, pe Anton Pann în zona benzinăriei LukOil, Calea Baciului (vis-a-vis de benzinăria Petrom), în parcarea de la Sala Polivalentă, în parcarea din Lomb de la CREIC, în parcarea din Piața Mihai Viteazu sau la restul parkingurilor pe care Primăria le are, unde încă nu sunt stații pentru încărcarea mașinilor electrice: Primăverii, Mehedinți, Negoiu, Băișoara și Fabricii.

Va fi un studiu de fezabilitate care ne va spune exact locațiile. Acestea sunt primele pe care le avem în vedere, dar și altele”, a spus primarul Emil Boc, la Ziua Live.