Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor cu bonificație

Primăria Cluj-Napoca recomandă clujenilor să utilizeze modalitățile de plată online ca alternativă la deplasarea fizică la ghișeele instituției. Clujenii au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până la sfârșitul lunii martie 2024 pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta.

“66% dintre clujeni (persoane fizice) și 50% dintre firmele din oraș au achitat integral impozitele de la începutul anului și până la această dată”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție:

- online, cu autentificare, pe site-ul www.e-primariaclujnapoca.ro (prin e-cont)

- online, pe site-ul www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.

Luni, 1 aprilie este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificatia de 10% din valoarea acestora. Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din cauză că 31 martie 2024, termenul scadent, cade în zi nelucrătoare, termenul se prelungește pana în prima zi lucrătoare a lunii următoare (potrivit art. 75 din Codul de procedură fiscală, coroborat cu prevederile art. 181 din Codul procedură civilă).