Cluj-Napoca: Finanțări nerambursabile în valoare de peste 7,6 milioane euro pentru cultură, sport și domeniul social

Primăria Cluj-Napoca anunţă finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru cultură, sport și domeniul social, incluzând proiecte legate de tranziția verde.

“Creștere de 25% a sumei alocate organizațiilor non-guvernamentale prin acest program față de anul 2023. Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță, ca la fiecare început de an, acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Finanțări nerambursabile de la bugetul local în valoare de peste 7,6 mil euro (38 mil lei). Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie - 20 martie 2024. 

Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 700.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului”, transmite Primarul Emil Boc.

Proiectele culturale pot fi depuse pentru unul dintre următoarele domenii/linii de program:

- Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;

- Proiecte de tineret;

- Proiecte culturale regionale;

- Proiecte culturale locale;

- Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;

- Proiecte care respectă obiectivele Misiunii UE "100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030" - tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice;

- Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”;

- Proiecte cu caracter social.

La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.

Depunerea dosarelor cu proiectele de finanțare nerambursabilă se face în perioada 20.02.2024-20.03.2024, astfel:

- online AICI.  

secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau

- online AICI.  

sau

- la Centrul de Informare pentru Cetățeni (Registratura Primăriei Cluj-Napoca) sau la primăriile de cartier, într-un exemplar.

Mai multe detalii despre condițiile de finanțare și despre calendarul depunerii proiectelor pot fi consultate în cuprinsul anunțurilor de participare, accesând următoarele linkuri de pe website-ul Primăriei:

- cultură: AICI.

- sport: AICI.