Cine va realiza proiectul de alimentare cu apă potabilă în zona montană din județul Cluj? Anunţul Directorului Companiei de Apă Someş, la Napoca Live

În 12 decembrie 2023 a fost semnat contractul de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj. La eveniment au participat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, împreună cu Directorul General al Companiei de Apă „Someș”, Călin Neamțu, și primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău.

Această nouă investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

Contractul de lucrări "Alimentare cu apă în comunele Călăţele, Mănăstireni, Râşca şi Beliş, din sursa oraşului Huedin", are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare. Vor fi realizați cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Într-o emisiune de la Napoca Live, Directorul General al Companiei de Apă Someş, Călin Neamţu, a declarat că proiectul va fi realizat de firma ARL. Acesta a precizat că proiectul va fi realizat în etape. 

“A fost vorba despre o propunere a Preşedintelui Alin Tişe făcută în urmă cu an şi jumătate. Mi-a propus să ne gândim cum face alimentarea cu apă în zona montană a judeţului Cluj. Era foarte costisitor să facem trecerea de pe Beliş pe Mărişel, trecând barajul de la Mărişel la Beliş, drumul judeţean. În acelaşi timp, Primarul din Mărişel avea un proiect în derulare. A finalizat acel proiect din punct de vedere tehnic. Astăzi este cu autorizaţia de construcţie şi cred că în bugetul de anul viitor îl vom prinde şi pe el în realizare, urmând să facem licitaţie şi adjudecare la tot procesul. Firma care a câştigat licitaţia este ARL-ul. Noi am mai lucrat cu ei şi am lucrat foarte bine. Au terminat la timp. Este o firmă serioasă cu care putem colabora. Noi ne-am gândit să îl etapizăm cumva în 3 etape. Alimentarea cu apă de la Huedin până la Mănăstireni putem să o punem în funcţiune într-o primă etapă, apoi a doua etapă să fie Mănăstireni – Râşca şi în ultima etapă să fie alimentarea cu apă la Beliş”, a declarat Directorul General al Companiei de Apă Someş, Călin Neamţu, la o emisiune de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan.

EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI.