Cinci poduri aflate în construcție în județul Cluj vor fi redate traficului până la sfârșitul anului

Cele cinci poduri aflate în construcție pe drumul județean 107M vor fi redate traficului până la sfârșitul anului.

Dintre acestea, trei sunt complet noi, construite de la zero.

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării modernizării, cu fonduri europene, a drumului județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de kilometri, continuă cu lucrări la cele cinci poduri aflate în reabilitare, realizarea de șanțuri, acostamente și accese la proprietăți.

Cele cinci poduri, dintre care trei noi, construite de la zero, vor fi redate circulației rutiere până la sfârșitul acestui an, iar cel de pe raza localității Iara cel târziu până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Avansează rapid lucrările de modernizare a acestui drum județean ce traversează una dintre cele mai pitorești zone montane și turistice din județ. Finalizarea acestora va avea un impact major asupra localităților din zonă, cu avantaje evidente atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Îmbunătățirea drumului județean 104 M este importantă întrucât acesta face legătura între drumurile naționale DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respective județul Alba ( DN 75)” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, pe 22 de kilometri ai drumului a fost deja așternut primul strat de asfalt, iar pe opt kilometri a fost așternut și cel de al doilea strat, cel de uzură.

Totodată, au fost deja executate circa 60 de accese la proprietăți pe raza localităților Buru și Surduc, acostamente pe o lungime însumată de peste 17 kilometri și au fost montate 23 de podețe tubulare noi.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.