Boc, la Napoca Live: Primăria Cluj-Napoca oferă transport gratuit pentru elevii din zona metropolitană

Elevii care locuiesc în zona metropolitană, dar învaţă în Cluj-Napoca, beneficiază de transport gratuit pe raza municipiului, anunţă Primarul oraşului, Emil Boc, la o emisiune de la Napoca Live.

“Toţi elevii din Cluj-Napoca beneficiază de transport gratuit plătit de Primăria Cluj-Napoca. Există o noutate. Elevii din zona metropolitană, cei care vin din Floreşti, din Apahida, Baciu şi din alte localităţi din jurul municipiului, în jur de 5.000 de elevi, au abonament de transport plătit de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Din localitate până la intrare în Cluj-Napoca şi pentru o linie pentru a ajunge la şcoală. Până acum plăteau Primăriile de unde erau. Facem analize. Vrem să le oferim şi lor gratuitate pe toate liniile din municipiu”, transmite Boc, la o emisiune de la Napoca Live. VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ.

De asemenea, Primarul mai spune că şi studenţii au transport gratuit în Cluj-Napoca.

“Legea Educaţiei care a intrat în vigoare schimbă datele problemei. Legea spune că 90% suportă Universităţile cu bani de la Ministerul Educaţiei şi 10% să sprijine autorităţile locale. Am adoptat acordarea de 10%. Toţi studenţii au gratuitate la transportul în comun”, mai spune Emil Boc.