Boc, la Napoca Live, despre proiectul metroului: Este în grafic din toate punctele de vedere

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că proiectul metroului este în grafic din toate punctele de vedere şi că nu se vor pierde banii de la UE.

"Acest proiect este în grafic din toate punctele de vedere. Potrivit legii, imediat după decizia CNSC aș fi putut să semnez contractul, dar având în vedere că este cel mai mare proiect de infrastructură din România după '89, ca valoare, am zis că nu mă reped până când decizia rămâne complet definitivă. Dacă s-ar fi depus o plângere aș fi așteptat rezoluția Instanței. Până la finalul acestei săptămâni, vom ști exact dacă mai există sau nu vreo contestație depusă în Instanță. De săptămâna viitoare, vom putea să contactăm firma și să începem procedura.

Conform graficului cu Ministerul Transporturilor, noi trebuie să avem încheiat contractul până la mijlocul lunii iunie 2023, când trebuie să fie depusă la UE cererea de finanțare nr.3, iar în PNRR este acest jalon până în 15 iunie. Cu siguranță, până în 15 iunie contractul va fi semnat. Și dacă va fi vreo contestație, eu am dreptul să semnez contractul şi să respect calendarul din PNRR. Instanța are 30 de zile pentru soluționarea contestației și tot mă încadrez. Nu există risc. Avem rezoluţia CNSC. Eu am așteptat din precauție", a declarat Boc, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Răspunul Primarului vine în contextul unei analize realizată de experţi ai Băncii Mondiale pentru Guvern cu fonduri europene, consultat de G4Media, care arată că există ”un risc critic” ca România să piardă trei mari proiecte din PNRR: Metroul clujean, cele 27 de spitale noi, campania de împădurire şi reîmpădurire.