Boc, despre lucrările la Baza Sportivă “La Terenuri”: Dacă nu îşi vor face treaba, mă gândesc să reziliez contractul

Primarul Emil Boc a declarat în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM faptul că, dacă firma care face lucrările la Baza Sportivă "La Terenuri" nu îşi va face treaba până la începutul anului 2022, va rezilia contractul.

„Întrebați firma. Merg până la situația în care, dacă nu își vor face treaba până la începutul anului viitor, mă gândesc inclusiv la reziliere, nu exclud asta din calcul. Deocamdată nu am în vedere, dar este ultima pe listă ca formă de presiune și de răspuns la faptul că o lucrare pe care trebuiau să o termine anul acesta nu o vor termina, ba au lucrările în jurul la 55% grad de realizare anul acesta. Vor primi penalități de întârziere. Dacă nu vor termina în timp util anul viitor și vom observa că întârzierile se adâncesc, nu se recuperează, ce poți să faci, ca ultimă soluție, decât să reziliezi?

Așa am pățit cu Turnul Pompierilor, am tot așteptat. Eu nu sunt pe banii mei aici, sunt pe banii dumneavoastră și trebuie să iau deciziile legale. Dacă nu termină lucrarea, dau penalități. Când văd că nu sunt șanse să termine, că firma merge în faliment, că nu au resurse, atunci reziliez și fac altă licitație. În viața administrativă, din nefericire, ai fel și fel de situații cu firmele, că nu sunt ale tale cele care lucrează, sunt firme care au câștigat prin licitație un contract”, a declarat Boc.

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare.

Proiectul Bazei Sportive "La Terenuri" cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, precum tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Se vor face terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

De asemenea, Baza Sportivă va avea o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. De asemenea, amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii. Vor fi făcute şi parcări auto şi facilităţi pentru biciclete.