Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că au fost redeschise centrele pentru vârstnici.
În cadrul cluburilor se desfășoară activități de socializare și petrecere a timpului liber (competiții de table, șah, rummy, scrabble), consiliere psihologică, educație pentru sănătate și asistență în rezolvarea problemelor administrative. De asemenea, cele 2 Centre de Zi pentru Vârstnici organizează constant spectacole tematice care îi au ca protagoniști pe seniorii cetății.
Scopul acestor cluburi este să ofere servicii sociale alternative gratuite, concretizate în activități de identificare a nevoilor sociale individuale, familiale și de grup, în scopul preveniri excluziunii sociale și pentru integrare/reintegrare socială.
Cluburile se află în toate cartierele orașului:
1. Clubul Pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108;
2. Clubul Pensionarilor Gheorgheni, aleea Detunata fn. (în Parcul Detunata);
3. Clubul Pensionarilor din B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 108 (are dotările necesare pentru a funcționa ca centru de digitalizare pentru seniori și persoanele vulnerabile);
4. Clubul Pensionarilor Observator, str. Observatorului, nr. 3;
5. Clubul Pensionarilor Mănăştur, str. Arinilor, nr. 11.
Suplimentar sunt deschise și funcționează și Centrul de zi pentru vârstnici nr. 1 (str. St. O. Iosif nr. 1-3) și Centrul de zi pentru vârstnici nr. 2 (str. Decebal nr. 21).
Până în 27 mai, autorecenzarea asistată se desfășoară în alte 4 cluburi, care vor redeveni ulterior disponibile activităților destinate vârstnicilor:
6. Clubul Pensionarilor Zorilor, str. Louis Pasteur, nr. 77;
7. Clubul Pensionarilor Cinema Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A;
8. Clubul Pensionarilor Dacia, str. Bucegi nr. 11;
9. Clubul Pensionarilor Someşeni, str. Traian Vuia nr. 41;
10. Clubul Pensionarilor Grigorescu, str. G-ral E. Grigorescu nr. 134.