Au fost recepţionate lucrările de alimentare cu apă şi canalizare din Huedin şi satele învecinate

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. au recepționat joi, 7 iulie a.c., lucrările recent finalizate din cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și alte șapte localități învecinate: Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, respectiv satele Fildu de Jos și Almașu din județul Sălaj.

“Investiţia recepţionată astăzi este încă una de mare anvergură pe care am reuşit să o finalizăm şi să încredinţăm comunităţii. Noile reţele de apă şi canalizare, în lungime de peste 45 de km, vor contribui atât la creşterea calităţii vieţii locuitorilor, cât şi la sporirea atractivităţii investiţionale a zonei”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Astfel, în ceea ce privește orașul Huedin, au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km. În ceea ce privește cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural”, rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost construite sau reabilitate cinci rezervoare de apă, o stație de pompare a apei, o stație de clorinare și patru stații de pompare apă uzată.

Valoarea lucrărilor executate a fost de 31.226.793 lei, banii fiind asigurați din grantul european obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.