Au fost finalizate lucrările de extindere a reţelei de canalizare pe 4 străzi din Cluj-Napoca

Compania de Apă „Someș” S.A, operator aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj a finalizat lucrările de extindere, pe fonduri europene, a rețelei de canalizare pe patru străzi din zona de nord a municipiului Cluj-Napoca: Rubinului, Perlei, Ionel Teodoreanu și Breaza.

Noile rețele de canalizare, în lungime de 4,75 km, vin în completarea lucrărilor de introducere a apei potabile, realizate în cadrul proiectului european, în valoare totală de peste 70.000.000 lei, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

În perioada următoare, după semnarea noului contract de lucrări, vor continua lucrările de extindere a canalizării începute pe străzile Giuseppe Verdi, Veseliei, Voievod Gelu, Remenyik Sandor și Podul Fetei. În acest moment, pe aceste străzi au fost realizați cca. 4,2 km de conducte noi de canalizare, dintr-un total de 5,5 km proiectați. În plus, vor fi construite patru noi stații de pompare a apelor uzate menajere.

Aceste investiții sunt parte a unui proiect din fonduri europene ce vizează extinderea canalizării pe 27 de străzi din municipiul Cluj-Napoca, pe o lungime de aproximativ 35 de km.