Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică la Pediatrie II. Investiție de peste 700.000 euro

Au fost finalizate lucrările pentru creșterea eficienței energetice la clădirile secției Pediatrie II, corpurile C1 și C2 din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoarea totală de aproximativ 744.000 euro, proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj a vizat reabilitarea termică a celor două corpuri și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, cu scopul de a crește eficiența termică a clădirilor, precum și îmbunătățirea parametrilor relevanți privind eficiența energetică – consumul anual de energie primară, atât din surse neregenerabile, cât și regenerabile și nivelul anual specific al gazelor cu efect de seră.

Lucrările au inclus izolarea termică a corpurilor, înlocuirea țiglelor și repararea elementelor din lemn, reabilitarea elementelor metalice și schimbarea tâmplăriei. De asemenea, au fost montate panouri fotovoltaice, iar jgeaburile, burlanele, glafurile și învelitoarele au fost refăcute.